You are here
سومین جشنواره ملی برهان ویژه کرسیهای آزاداندیشی با حضور معاونان، مدیران فرهنگی و دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور، با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی و دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، 15 تا 17 تیر ماه 1403 به میزبانی دانشگاه علامهطباطبائی برگزار شد
روز نخست این جشنواره با سخنرانی و ارائه گزارش دکتر محمدمهمدی ذوالفقارزاده، مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آغاز و در ادامه سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین مهدی فاطمیپور، معاون فرهنگی سیاسی نهاد رهبری در دانشگاهها، کارگاههای تفکر انتقادی، مهارتهای کلامی در گفتوگو، میزگرد بررسی چالشهای برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و بازدید از برج میلاد برای شرکتکنندگان در این جشنواره برگزار شد.
رشد ۲۰۰ درصدی کرسیهای آزاداندیشی در سال ۱۴۰۲
دکتر عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت عتف، ۱۷ تیر ۱۴۰۳ در آیین پایانی مرحله اول سومین جشنواره ملی برهان ویژه کرسیهای آزاداندیشی گفت: وقتی افراد وارد دانشگاه میشوند باید تواضع علمی داشته باشند؛ ما برای رسیدن به حقیقت گفتوگو میکنیم و دانشگاه میتواند به افراد تذکر دهد که علوم و دانستههای ما پایان راه نیست بلکه آغاز راه است.
دکتر محمدمهدی ذوالفقارزاده، مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف نیز در این آیین با اشاره به آماری از رویدادهای گفتوگو محور در دانشگاههای دولتی گفت: در سال ۱۴۰۱، ۶۰۲ کرسی برگزار شد، این در حالی است که در سال ۱۴۰۲، یک هزار و ۸۸۹ کرسی در قالبهای مختلف آن داشتهایم که رشد ۲۰۰ درصدی تعداد کرسیهای برگزار شده را نشان میدهد. از این تعداد انجمنهای علمی دانشجویی در سال ۱۴۰۱، ۵۷ کرسی و در سال ۱۴۰۲، ۷۱۲ کرسی آزاداندیشی برگزار کردهاند. همچنین کانونهای فرهنگی نیز در سال ۱۴۰۱، ۳۴ کرسی و در سال ۱۴۰۲، ۳۶۸ کرسی برگزار کردهاند. تشکلهای اسلامی نیز در سال ۱۴۰۱، ۱۱۷ کرسی و در سال ۱۴۰۲، ۳۲۲ برگزار کردهاند. بسیج دانشجویی نیز در سال ۱۴۰۱، ۱۶۷کرسی برگزار کرده است؛ این در حالی است که در ۱۴۰۲، موفق به برگزاری 495 کرسی شده است. یکی از دلایل این رشد چشمگیر، سیاست و تأکید معاونت فرهنگی و اجتماعی در اجرای برنامهها توسط دانشجویان است.
وی از ارسال ۶۸۶ اثر به دبیرخانه جشنواره خبر داد و گفت: ۵۷۲ اثر به بخش رقابتی اصلی ارسال شد که از این تعداد ۴۹۰ اثر به مرحله دوم و مابقی به بخش جانبی جشنواره راه یافت.
رئیس جشنواره برهان اظهار کرد: ۴۰ داور، آثار راه یافته به جشنواره را بررسی کردند که در حوزه تریبون آزاد از ۱۳۲ اثر دریافتی، ۱۰۲ اثر به مرحله نهایی رفت. در بخش مناظره نیز از ۱۵۲ اثر ۹۹ اثر به مرحله نهایی راه یافت. همچنین در محور مطالبهگری از بین ۳۴ اثر ۳۰ اثر به مرحله نهایی رسید.
وی درباره مشارکت دانشگاهها نیز گفت: دانشگاه علامهطباطبائی در سومین جشنواره ملی برهان، بیشترین آثار را ثبت و بیشترین جوایز را کسب کرد.