همزمان با برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای دانشگاه ارومیه، 290 نهال به یاد 29 شهید دانشگاه ارومیه با حضور رئیس دانشگاه ارومیه، مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست، مدیرکل منابع طبیعی استان و جمعی از اساتید و دانشجویان در محوطه دانشگاه ارومیه کاشته شد.

رئیس دانشگاه ارومیه در این مراسم گفت گفت: کارگروه علم و فناوری دانشگاه ارومیه برنامه های ویژه ای برای کنگره 12 هزار شهید آذربایجان دارد.

دکتر احمد علیجانپور اظهار داشت: حفظ منابع طبیعی هم در شرع و دین و مذهب و قانون ما همواره مورد تاکید بوده است.

وی افزود: حفظ منابع طبیعی که نسل های امروز و نسل های آتی در آن به زیست های اجتماعی مشغولند باید مورد حفاظت و حراست قرار گیرند.

رئیس دانشگاه ارومیه ابراز کرد: نباید با هر تغییری ماهیت محیط زیست و منابع طبیعی را عوض کنیم، بلکه باید در حفظ آن تمام اهتمام خود را به کار گیریم.

دکتر علیجانپور ادامه داد: برای گسترش حفظ منابع طبیعی نیاز به ترویج و توسعه عمومی داریم، همانگونه که در قانون راهنمایی و رانندگی قانون بستن کمربند تبدیل به فرهنگ شد ترویج حفظ منابع طبیعی نیز باید به فرهنگ مبدل شود.

وی اذعان کرد: بازوان قدرتمند دانشگاه دانشجویان هستند. دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه نیز به عنوان مرجع علمی در این زمینه رسالت ویژه ای دارد که در جایگاه خود یکی از بهترین ها در سطح کشور است.

رئیس دانشگاه ارومیه در ادامه سخنان خود اضافه کرد: دانشگاه بستر مناسبی است تا بتوانیم در حل مشکلات زیست محیطی با اهمیت بیشتری قدرتمندانه وارد شود.

دکتر علیجانپور با اشاره به برگزاری کنگره 12 هزار شهید آذربایجان نیز گفت: کمیته علمی پژوهشی این کنگره به عهده دانشگاه ارومیه بوده و امید است برای شهدا که جان خود را که ارزشمندترین دارایی آنها بوده برای حفظ و حراست از میهن داده اند تمام تلاش خود را انجام دهیم.

وی ادامه داد: دانشگاه ارومیه برای شهدا برنامه های ویژه ای در دانشگاه ارومیه، پیام نور، فنی حرفه ای و آزاد اجرا می کند تا بتوانیم، دین خود را به شهدا ادا کنیم.

رئیس دانشگاه ارومیه خطاب به دانشجویان بیان کرد: آینده محیط زیست و منابع طبیعی ما همانگونه که در دین و شریعت ما به آن سفارش شده، باید به دستان شما دانشجویان ساخته شود.

مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی؛ اصل همگانی بودن محیط زیست در راستای وظیفه اجتماعی افراد در حراست از منابع طبیعی است

مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی گفت: اصل همگانی بودن محیط زیست در راستای وظیفه اجتماعی افراد در حراست از منابع طبیعی است.

دکتر سعید شهند نیز در این مراسم اظهار داشت: کشور ایران یکی از سه کشور دنیاست که در قانون اساسی آن به مسئله محیط زیست و منابع طبیعی اشاره شده و در اصل پنجاهم آن به این موضوع اشاره شده است.

وی افزود: اولین بعد این قانون اصل همگانی بودن حفاظت از محیط زیست است که وظیفه ای عمومی و همگانی بوده و همه اقشار مردم وظیفه ای اجتماعی دارند که باید این وظیفه را به نحو شایسته انجام دهند.

شهند با اشاره به حیات اجتماعی رو به رشد، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست هیچگاه در مقابل توسعه قرار نگرفته بلکه توسعه محیط زیست را ادامه می دهد و بطور متوازن و همه جانبه توسعه محیط زیست را انجام می دهد.

وی با تاکید بر اینکه ما قاطعانه و بدون تعارف در مقابل تخریب و آلودگی محیط زیست ایستادیم، بیان کرد: حدود 20 سال است در سازمان محیط زیست بوده و در هیچ زمانی اینچنین به حوزه محیط زیست ارتباطات وارد نشده بود که امروزه رفع مشکلات ریست محیطی با تلفیقی از علم و فناوری صورت گرفته است که این مسئله با حضور دکتر علیجانپور در دانشگاه ارومیه قوت گرفته و دانشگاه ارومیه و محیط زیست استان تعاملات مثبت و شایسته ای دارند.

مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: یاد و نام 29 شهید دانشگاه ارومیه را گرامی می داریم و امید است با صلابت راه پر افتخار آن ها را ادامه دهیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی؛ فعالیت بیش از 21 هزار نفر همیار طبیعت در آذربایجان غربی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی نیز در این آئین گفت: فرهنگ منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل شود.

دکتر قائمی اظهار داشت: حفظ، توسعه و احیای منابع طبیعی از جمله وظایف آحاد مختلف جامعه است.

وی افزود: مدیریت حوزه های آبخیز در مجموعه منابع طبیعی استان یعنی مسئولیت آب، خاک و پوشش گیاهی با ما بوده و بدون همراهی آحاد مردم نمی توانیم در حفاظت از 70 درصد عرصه های استان قدم برداریم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی، با اشاره به اینکه فرهنگ منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل شود، ابراز کرد: بیش از 21 هزار نفر در استان همیار طبیعت جذب کرده و بیش از 95 هزار خانوار در سطح استان امرار معاش آنها وابسته به عرصه های منابع طبیعی استان است.

قائمی اذعان کرد: ما به عنوان سربازان انفال در خدمت شما هستیم و تقاضا داریم مردم مجموعه منابع طبیعی را در حفظ و حراست از عرصه های طبیعی استان یاری کنند.

وی با اشاره به تکلیف دینی و شرعی مسلمانان در زمینه درختکاری، گفت: در این زمینه با توجه به تاکیدات دین مبین اسلام پیامبر گرامی اسلام در حدیثی فرمودند: اگر وقت نماز فرا برسد و نهالی در دست داشته باشم ترجیح می دهم اول نهال را بکارم سپس به نماز بپردازم.

مدیرکل منابع طبیعی استان ابراز کرد: به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در 15 اسفند ما هیچ درخت غیر مثمری نداریم و تمامی درختان ولو با تولید اکسیژن مثمر و میوه دار هستند.

قائمی ادامه داد: توسعه فضای سبز و حریم سبز بزرگراهها بر اساس اصل 50 قانون اساسی همواره مورد تاکید بوده و در این زمینه 21 میلیون اصله نهال در استان تولید شده و جزو استانهای برتر در تولید نهال هستیم.

همچنین در این مراسم نتایح  مسابقه‌ عکاسی و نقاشی با موضوع محیط زیست و منابع طبیعی  که توسط  انجمن‌های علمی‌دانشجویی "علوم و مهندسی جنگل" و "آبخیزداری و مرتع" که با حمایت معاونت فرهنگی و دانشجویی  دانشگاه ارومیه به مناسبت هفته منابع طبیعی، برگزار کرده بودند نیز اعلام و به 6 نفر از برگزیدگان این مسابقه جوایزی اهدا شد .

از دانشجویان نمونه دانشکده منابع طبیعی نیز تقدیر و تشکر شد.

لازم به ذکر است 290 نهال گردو و بادام که از نوع درختان کم اب بر هست، در محوطه پشت استخر دانشگاه کاشته شد.