دکتر محمد حسن جوادی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ارومیه:

یأس و نا امیدی را از عوامل کنشگران فرهنگی رفع کنیم...

دکتر محمد حسن جوادی در نشست معاونان و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های منطقه ۳ با اشاره بر رشد فرهنگی در دانشگاه‌ها افزود: از نظر من رشد فرهنگی در دانشگاه‌ها در برابر محدودیت‌ها و کمبودهایی که داریم رضایت بخش هم نباشد، مطلوب است.

وی با اشاره بر اینکه انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی بود، بیان کرد: از ابتدا به دنبال این بودند که دانشگاه‌ها را سوسیالیستی و کمونیستی کند.
دانشگاهای ما را در برابر دین و روحانیت قرار بدهند؛ تلاش‌هایی کردند که دانشجویان را از تعلق‌ها و دلبستگی‌های ملی خلاص کنند.

ایشان با اشاره بر عملیات طوفان الاقصی و شکست دشمنان در عرصه‌های فرهنگی گفت: اگر میلیاردها دلار خرج می‌کردیم نمیتوانستیم پوچ بودن شعار‌های آزادی حقوق بشر، دموکرات‌ها و سازمان بین الملل را ثابت کنیم. ۴۵ سال است که این ایدئولوژی را داشته‌ایم و این فعالیت دشمنان نشان داد همه‌ی این شعار‌ها فقط یک حیله‌گری دروغین و آشکار است.

وی در پایان گفت: فلذا یاس و ناامیدی را اول از عوامل کنشگران فرهنگی از بین ببریم. ما به عنوان نیروهای فرهنگی موظف و مکلفیم که با قاطعیت، قدرت و ایمان قطعی، حقانیت جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی، نشاط و  شادابی و مدیریت جهادی را که نمونه‌اش در دانشگاه مراغه به عنوان یک دانشگاه جوان و نو پا به دیده میشود، به دانشجویان انتقال دهیم.

دبیر نشست معاونین و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های منطقه ۳ کشور در مورد استفاده از هنر‌های هفت‌گانه در فعالیت‌های فرهنگی گفت: ما نیز باید از هنر های هفت‌گانه استفاده کنیم. این قدرت دشمن است که از هنر های هفت‌گانه استفاده می‌کند و ما نیز باید از آن استفاده کنیم. باید در دانشگاها در اجتماع از هنر‌های هفت‌گانه برای بیان حقایق دینی خود استفاده کنیم.

پنجمین نشست معاونین و مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه های منطقه ۳ کشور به میزبانی دانشگاه مراغه با موضوعات عفاف و حجاب، انتخابات و برنامه های دهه فجر برگزار شد.

رئیس دانشگاه مراغه:
یک کار فرهنگی حساب‌شده و عمیق، می‌تواند منجر به توسعه کل کشور شود

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مراغه به نقل از خبرنگار فرهنگی؛ در ابتدای  نشست معاونین و مدیران دانشگاه های منطقه ی ۳ کشور، دکتر محمد زادشکویان، رئیس دانشگاه مراغه، ضمن سلام به روح طیبه شهدا و یادآوری حادثه تروریستی کرمان همچنین خوش‌ آمد‌گویی به حاضرین در این نشست؛ در خصوص چالش‌های فرهنگی گفت: نو دانشجویان دانشگاه، یک سری نواقص و کمبودهایی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی به همراه خود دارند که در برنامه‌ریزی دانشگاه‌ها این کمبود‌ها باید مدنظر و برطرف شود. اگر بتوانیم هنگام ورود دانشجویان به دانشگاه این ضعف‌ها را تا حدودی با استفاده از برنامه‌های شاد و مفرح سالم برطرف کنیم، توانسته‌ایم به فرزندان خود در دانشگاه‌ها خدمت کنیم.

وی با اشاره بر اینکه با یک کار فرهنگی حساب شده و عمیق می‌توانیم کل کشور را توسعه بدهیم، افزود: اگر شاهد ترمیم در عرصه فرهنگ باشیم آینده‌ روشنی در انتظار کشور و ملت ما خواهد بود، ولیکن اگر به چالش‌های موجود و ضعف پرداخت نشود مطمئنا در آینده  شاهد خطرات جدی و محتمل برای کشور خواهیم بود.

ایشان در همین راستا ادامه داد: امیدوارم برنامه‌های فرهنگی که با هماهنگی و همفکری در این جلسه مطرح و در آینده اجرا خواهد شد راهی برای بهبود وضعیت فرهنگی و رفع چالش‌های اولویت‌دار آن باشد.

نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه مراغه:
در کنار‌ دستاورد‌های انقلاب باید نگاهی عمقی و مبنایی به مسائل مهم از جمله حجاب داشته باشیم

حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی ضمن خیر مقدم به مهمانان، با اشاره به اهمیت این جلسه توضیح داد: محوریت مطالب جلسه امروز یکی از پر اهمیت‌ترین مسائل روز است که باید مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد‌.

وی ضمن بیان آرمان‌های نهضت امام بیان کرد: متأسفانه در بسیاری از بخش‌‌های جامعه هنوز عمق نهضت امام را به درستی درک نشده است. در کنار‌دستاورد‌های ارزشمند انقلاب باید نگاهی عمقی و مبنایی به مسائل مهم از جمله حجاب داشته باشیم.

وی در ادامه سخنان خود اهمیت حجاب را فراتر از پوشش ظاهری بیان کرد و گفت: حجاب فقط در لباس و پوشش ظاهری خلاصه نمی‌شود، هنوز هم برخی به عمق و اهمیت مسئله حجاب پی‌‌نبرده است.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی رهبری با اشاره به اقدامات سایر دولت‌ها بر علیه نظام جمهوری اسلامی ایران، بیان کرد: برای نابودی یک تمدن سه شاخص مطرح است؛ اول خانواده دوم آموزش و سوم تغییر الگو‌ها؛ که در حقیقت اگر در بخش فرهنگی، تفکر و عمل درست نباشد موجب فروپاشی خواهد شد.

وی در پایان مطرح کرد: صدا و سیما خود دانشکده دارد، بهزیستی خود دانشکده دارد و انواع اقسام وزارت خانه‌ها برای خودشان تربیت نیرو میکنند، ولی در کشور ما کار تخصصی فرهنگی هدفمند آنطور که انتظار می رود، انجام نمی‌گیرد. ما چیزی که کم‌ داریم نیروی انسانی علاقه‌مند و متخصص کار حرفه‌ای فرهنگی است.

در ادامه حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعید علیزاده معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه تبریز طرح پیشنهادی افاد در خصوص عفاف و حجاب؛ اهداف، ویژگی ها، کمیته ها، شوراها و گام های این طرح را مطرح و معاونین و مدیران فرهنگی دانشگاههای منطقه ۳ کشور، پیشنهادات و انتقادات خود را جهت تکمیل و تاثیرگذاری بیشتر ارائه دادند تا طرح پیشنهادی کامل و در نشست سراسری معاونین فرهنگی و اجتماعی سراسر کشور از طرف منطقه ی ۳ مطرح گردد.

در بعداز ظهر نشست در خصوص مشارکت حداکثری دانشجویان و دانشگاهیان در انتخابات و حمایت از برنامه‌های تشکل های دانشجویی و ایجاد فضای باز سیاسی در دانشگاه ها در ایام انتخابات بحث و گفت و گو شد.