اردوی راهیان پیشرفت با حضور یکصد نفر از دانشجویان بین الملل شاغل به تحصیل در دانشگاه ارومیه با دیدار از مجموعه مارال صنعت آغاز شد.

دکتر جوادی معاون فرهنگی و دانشجویی در این بازدید بیان داشتند:
اشتراکات ملی و دینی و مذهبی و منافع و دشمنان مشترک در میان مردم کشورهای منطقه می تواند عامل تحکیم روابط سیاسی و اقتصادی و فرهنگی باشد.
کارکرد اصلی صهیونیسم و پایگاه های نظامی آمریکا ایجاد اختلاف بین ملت ها و نا امنی است تا بتواند با حمایت از دولت های وابسته و غرب گرا سیاست های استعماری را با غارت منابع و معادن جهان اسلام ادامه دهد.
در ادامه دانشجویان خارجی به بازدید از موزه مردم شناسی ارومیه پرداخته و با آثار تاریخی و میراث فرهنگی مشترک شهری و روستایی و عشایری اقوام مختلف منطقه آشنا شدند.

پس از برگزاری نماز و صرف ناهار، حجت الاسلام حاج آقا حسن زاده معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در بیاناتی با اشاره به مشترکات ایران با کشورهای منطقه خصوصا کشور عراق، این مسأله را موجب هم افزایی و تعامل در جهت پیشرفت کشورهای منطقه دانستندایشان با بیان آیه «إِنَّ الَّذِینَ قالُوا رَبُّنَا اللّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلائِکَةُ أَلاّ تَخافُوا وَ لاتَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی کُنْتُمْ تُوعَدُونَ» گفتند: در گذشته کشورهای غربی خصوصا استکبار جهانی؛ آمریکا همواره کشورهای اسلامی را در ضعف نگه داشته بودند. اما امروز شاهد هستیم کشورهای منطقه با تمسک به همین آیه استقامت کردند که نمونه بارز آن را در یمن می توان مشاهده کرد و با همین ایستادگی ان شاء الله شاهد پیروزی قطعی در غزه و فلسطین خواهیم بود.
این اردو با دیدار از موزه تاریخ طبیعی به پایان رسید.