You are here
توصیههای بهداشتی:
هميشه از آب لوله كشی تصفيه شده استفاده كنيد و چنانچه از سلامت آب در دسترس اطمينان نداريد و از آب چاه، آب تانكرهای غير كلر زده، آب چشمهها، آب قناتها و ... استفاده میكنيد، ابتدا آن را به مدت سه دقیقه جوشانده و پس از سرد كردن مصرف كنيد.
از يخهای قالبی و كارخانهای غير بهداشتی استفاده ننماييد زيرا در آب مصرفی، مراحل توليد و عرضه آن احتمال آلودگی به ميكروب وبا و يا ساير ميكروبها وجود دارد.
هنگام سفر، آب و غذاي سالم و مطمئن همراه داشته باشيد و يا از نوشيدنیها و غذاهای با بسته بندی مطمئن و بهداشتی استفاده نماييد و در رودخانهها يا آبهای مشكوك به هيچ عنوان شنا نكنيد.
از آشاميدن آبهای مشكوک در پارك ها، باغها و فضاي سبز و از مصرف آب آشاميدنی كه در منبعهای آب و سقاخانههای كنار خيابان كه دارای ليوان مشترک هستند و آبی كه در اتوبوسهای بين شهری كه با استفاده ظروف عمومی و از يخهای قالبی براي سرد كردن آن، عرضه میشود، جداً خودداري نماييد.
برای نوشيدن آب از ليوان شخصی استفاده نماييد. در هنگام غذا خوردن از ظروف و قاشق و چنگال شخصی استفاده نماييد.
از مصرف مواد غذايی آماده، آب ميوه و آب هويج، آب زرشك، معجون، فالوده، بستني هاي غيرپاستوريزه و غير كارخانهای، بلال، فال گردو، ساندويچ، سالاد و ديگر مواد خوراكی و نوشيدنیهايی كه توسط فروشندگان دوره گرد عرضه میگردد جداً خودداری كنيد.
هميشه از شير و فرآوردههای لبني پاستوريزه استفاده كنيد يا شير را به مدت 5 دقيقه قبل از مصرف بجوشانيد.
حتي الامكان تا برطرف شدن خطر سرايت وبا، از مصرف سبزيجات، كاهو، كلم، خيار، گوجه فرنگي و ... خودداری نماييد و در صورت لزوم آن را انگل زدایی و گند زدایی نموده و سپس مصرف نماييد.
در موقع خريد و حمل مواد غذايی، اقلامي مثل نان را كه قابل شستشو و پختن مجدد نيستند را در كنار ميوه و سبزيجات نشسته و گوشت خام قرار ندهيد.
در مراسم عمومي همانند جشنها، عروسیها و ... حتي المقدور از مصرف سبزيجات، سالاد، ميوه و بستنی خودداري نماييد مگر آن كه كاملاً از شسته و گندزدایی شدن و پاستوريزه بودن آنان اطمينان حاصل نماييد.
حتي الامكان از غذاهاي طبخ شده در منزل استفاده كنيد.
غذاها و مواد خوراكي بايد تازه به تازه و به اندازه نياز در يخچال و در ظروف سر بسته، دور از مگس و حشرات نگهداري شود.
از قرار دادن سبزی و ميوه جات نشسته و گند زدایی نشده در يخچال جداً خودداری كنيد.
قبل از غذا خوردن و دست زدن به مواد غذايی، دستهای خود را با آب و صابون حداقل به مدت 20 ثانیه بشوييد.
قبل از تهيه، توزيع و خوردن غذا و قبل از غذا يا شيردادن به كودك حتماً دستها رابا آب و صابون بشوييد.
دستها را بعد از اجابت مزاج (رفتن به توالت)، شستن و تميز كردن كودك و بعد از دست زدن به مواد غذايي خام نظير سبزيجات، گوشت، ماهی و مرغ با آب و صابون بشوييد.
زباله را در كيسه هاي مخصوص زباله جمع آوری و از انباشت آن خودداری كرده و در محل مخصوص جمع آوری زباله قرار دهيد.
.ضمن رعايت بهداشت فردی، از شنا كردن در استخرها، رودخانهها، نهرها و يا جویهای آلوده خودداری نماييد
افرادي كه دچار ضعف عمومی بدن هستند، مانند مبتلايان به ايدز، هپاتيت، پيوند اعضايیها، مصرفكنندگان داروهای شيمی درمانی و راديوتراپی، دياليزیها، ديابتیها و مبتلايان به بيماریهای قلبی بيشتر در معرض خطر هستند و بيش از ديگران بايد اصول بهداشت فردی را رعايت كنند.
اسيدي نگه داشتن فضاي معده (مصرف ليموترش تازه و دوغ پاستوريزه به همراه غذا) تا حد زيادي ميكروب وبا را از بين مي برد. به افرادي كه از داروهاي آنتي اسيد استفاده مي كنند توصيه مي شود با نظر پزشك معالج خود براي مدتي مصرف اين داروها را كنار بگذارند.
تجويز آنتي بيوتيك مناسب بايد توسط پزشك صورت بگيرد.
بيماري به مدت 1 الی 3 هفته (يعني زماني كه ميكروب در مدفوع يافت میشود) مسري است.
با مشاهده هر مورد از ابتلا به اسهال سريعاً به مراكز بهداشتي و درماني مراجعه كنيد. در صورتي كه فرد مبتلا به وبا به موقع به پزشک مراجعه كند درمان قطعي اين بيماري امكان پذير است.
بدون تجويز پزشك از مصرف قرصهاي ضد اسهال به هر نحو خودداري كنيد. بسياری از افراد به دليل خود درماني و استفاده از برخي داروهاي ضد اسهال در اين بيماري دچار مشكلات حاد شده و باعث از دست رفتن زمان كه برايشان فوق العاده حياتي است مي شوند. زيرا مصرف اين داروها موجب مي شود ميكروب فرصت بيشتري در روده براي تكثير و دفع سم پيدا كند و بيماری تشديد شود.
گزارش سريع موارد بيماري وبا به مراكز ذيصلاح از مهمترين عوامل پيشگيري است چرا كه نتيجه آن بيماريابي زودرس در جامعه و درمان سريع در مورد بيماري خواهد بود.