You are here
این نشست به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی و دفتر نهاد رهبری با حضور اساتید و کارکنان محترم دانشگاه در محل سالن آمفی تئاتر دانشکده منابع طبیعی برگزار گردید.
حجت الاسلام و المسلمین حسن زاده معاون نهاد رهبری دانشگاه در این نشست با تبریک ایام عید سعید غدیرخم به اهمیت تبیین واقعه غدیر و نقشه راهی که پیامبر عظیم الشان اسلام برای امت ترسیم کرده بود،اشاره کردند و گفتند " بعد از هجرت، پیامبر اکرم (ص) سه بار به مكه سفر كردهاند. بار اول در سال هشتم پس از صلح حديبيه، بار دوم در سال نهم به عنوان 'فتح مكه'، سومين و آخرين بار در سال دهم هجرى به عنوان 'حجة الوداع' بود که در اين سفر دو مقصد اساسى در نظر بود: يكى حج، و ديگرى مسئله خلافت و ولايت و جانشينى بعد از پيامبر اکرم(ص). در این سفر جمعيتى حدود يكصد و بيست هزار نفر در مراسم حج شركت كردند كه فقط هفتاد هزار نفر آنان از مدينه به همراه حضرت حركت كرده بودند، و بقیه از اهالی مکه بودند که این نشانگر آن است که این سفر فراتر از یک سفر زیارتی برای انجام اعمال و مناسک حج بود و آن چیزی نیست جز تعیین جانشین و مسئله خلافت بعد از پیامبر."
معاون نهاد رهبری دانشگاه با اشاره به سخنرانى تاريخى پيامبر صلى اللَّه عليه و آله در غدير كه حدود يك ساعت طول كشيد گفتند سخنان پیامبر اسلام در آن روز در يازده بخش قابل ترسيم است:
"حضرت در اولين بخش سخن، به حمد و ثناى الهى پرداختند و صفات قدرت و رحمت حق تعالى را ذكر فرمودند، و بعد از آن به بندگى خود در مقابل ذات الهى شهادت دادند.
در بخش دوم، سخن را متوجه مطلب اصلى نمودند و تصريح كردند كه بايد فرمان مهمى درباره ى على بن ابى طالب ابلاغ كنم، و اگر اين پيام را نرسانم رسالت الهى را نرساندهام و ترس از عذاب او دارم.
در سومين بخش، امامت دوازده امام بعد از خود را تا آخرين روز دنيا اعلام فرمودند تا همه ى طمعها يكباره قطع شود. از نكات مهم در سخنرانى حضرت، اشاره به عموميت ولايت آنان بر همه ى انسانها و در طول زمانها و در همه مكانها و نفوذ كلماتشان در جميع امور بود، و نيابت تام ائمه عليهم السلام را از خدا و رسول در حلال و حرام و جميع اختيارات اعلام فرمودند."
ایشان در ادامه با اشاره به فضایل اخلاقی و رفتاری امیرالمومنین(ع) به نظرات دانشمندان و علما و صاحب نظران غربی در خصوص ستایش ویژگیهای شخصیتی حضرت علی (ع) اشاره فرمودند.
در ادامه مراسم نیز جناب آقای دکتر کوشش (هیئت علمی دانشگاه ارومیه)، مدیحه سرا و شاعر آیینی در وصف حضرت علی (ع) به مدح و شعر خوانی پرداختند.