بحث پوشش دانشجویان در دانشگاه‌ها از مسائل مهمی است که متاسفانه بی­توجهی به آن، عدم اجرای درست قوانین موجود در این مورد و البته برخی رفتارها و برخوردهای غیرکارشناسی موجب شده تا امروز شاهد مشکلاتی در دانشگاه‌ها باشیم تا آنجایی که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با دانشجویان به اهمیت توجه به بحث حجاب و حیای اسلامی در دانشگاه‌ها اشاره می‌کنند و از دغدغه خود در این حوزه می‌گویند.

البته بحث رعایت برخی نکات درباره پوشش دانشجویان موضوعی نیست که تنها در کشور ما وجود داشته باشد و در بسیاری از کشورهای دنیا، دانشگاه‌ها قوانین و مقرراتی را برای ورود دانشجویان به دانشگاه دارند که البته با توجه به اینکه ما در ایران و یک کشور اسلامی زندگی می‌کنیم این قوانین باید با دقت بیشتری نوشته و البته اجرا شود.

با توجه به ادعای برخی از افراد و رسانه‌های معاند که دانشجویان و در کل زنان ایرانی را به بی‌بندوباری و عدم رعایت حجاب تشویق می‌کنند، مبنی بر اینکه در دانشگاه‌های دنیا هیچ قوانینی برای پوشش دانشجویان وجود ندارد در ادامه به بررسی قوانین مربوط به برخی دانشگاه‌ها پرداخته‌ایم. البته ذکر این نکته ضروری است که مگر می‌شود در دانشگاه‌های کشورهای دیگر دانشجو با هر پوششی که خواست وارد دانشگاه شود؟

* دانشگاه آکسفورد (انگلیس)

- مردان باید ظاهر مناسب و تمیز داشته باشند.

- لباس باز و بدن­نما ممنوع است.

- مو باید رنگ طبیعی داشته باشد و از مدل‌های افراطی پرهیز شود. خط ریش‌ها نباید بیش از اندازه بلند باشند بلکه باید مرتب کوتاه شده باشند.

- زنان نیز باید ظاهری آراسته و مناسب داشته باشند. لباس زنان نباید پشت باز یا بدون آستین و تنگ باشد.

- مدل مو و آرایش باید تمیز، مرتب و به دور از مدل‌های افراطی و رنگ‌های غیرمتعارف باشد.

- خالکوبی مجاز نیست.

* دانشگاه گرین ویل شمالی

- پوشش و آرایش دانشجویان باید تمیز و مرتب باشد.

- هیچ نوع پیراهن و بلوزی که شکم و ناف را نمایان می‌سازد، مجاز نمی‌باشد. هیچ نوع لباسی از جنس حریر یا تور مجاز نمی‌باشد.

- کلاه، عینک آفتابی و بیگودی‌های مو در هیچ مکانی نباید استفاده شود به جز در محیط خوابگاه دانشجویان و باشگاه‌ها.

- هیچ گونه لباس یا زینت­آلاتی که نشان­دهنده هر نوع بی‌حرمتی و کفرگویی یا در برگیرنده عبارات وسوسه‌انگیز، تبلیغات مشروبات الکلی،‌ تنباکو، مواد مخدر یا دیگر عبارات و نمادهای نامناسب است، مجاز نمی‌باشد.

- لباسی که به صورتی نامناسب اندام‌ها را نشان می‌دهد مجاز نمی‌باشد. دامن‌ها باید زیبا، موقرانه و با اندازه مناسب بوده و کوتاه نباشند.

- رنگ کردن مو مجاز نمی‌باشد.

- انواع شلوار، شلوارهای راحتی و شلوارک‌ها باید تا خط کمر باشند.

- به دلایل امنیتی لباس‌ها و شلوارهای بگ مجاز نمی‌باشد.

- لباس نباید روی زمین کشیده شود.

- موارد و اقلام نامربوط آویزان از لباس، از قبیل زنجیر یا دیگر موارد، مجاز نمی‌باشد.

* دانشگاه ایالتی فلوریدا (آمریکا)

- تمام شلوارها و دامن­هایی که پوشیده می­شوند نباید بیش از حد کوتاه باشند. جین­های آبی­رنگ باید یکرنگ، یکدست، یکسان و بدون سوراخ و شکافتگی باشند.

- هر نوع پوششی که دربردارنده عبارات زشت یا توهین آمیز به مقدسات، وسوسه انگیز و ناشایست یا مرتبط با دسته­ها، احزاب و گرایشاتی که شخص را ترغیب به استفاده از مواد مخدر، مشروبات الکلی و یا خشونت کند ممنوع است

* دانشگاه ایالتی آدامز (آمریکا)

- جین آبی، لباس رنگ­و رو رفته مجاز نیست.

- عینک دودی مجاز نیست.

- موها باید تمیز و مرتب، بالای یقه بسته شده باشد و ناخن­ها رنگ طبیعی و اندازه مناسب داشته باشند.

- الکل، تنباکو و مواد مخدر در دانشگاه مجاز نیست.

* کالج رابرت (ترکیه)

- پوشیدن شلوارهای غیر رسمی از قبیل شلوارهای جین و یا بادگیر (شلوارهایی که جیب‌های زیادی دارند) قابل قبول نمی‌باشد.

- موها باید کوتاه، تمیز و مرتب باشند. رنگ کردن مو با حنا و یا به صورت راه راه (streaks)، قابل قبول نمی‌باشد.

- هیچ گونه جواهرآلات به جز ساعت و یک جفت گوشواره (البته برای دختران)، مجاز نمی‌باشد.

- سوراخ کردن اعضای بدن قابل قبول نمی‌باشد.

- پوشیدن جوراب الزامی است.

- آرایش کردن، مجاز نیست؛

* دانشگاه تگزاس (آمریکا)

- استفاده از زیورآلات ناخن و ناخن مصنوعی ممنوع است.

- پاشنه کفش نباید از سه اینچ بلندتر باشند.

- پوشیدن لباس‌های بدن‌نما مجاز نیست.

- پوشیدن جوراب‌های زنانه و مردانه ضروری است. اما پوشیدن جوراب‌های زنانه تزئینی و طرح‌دار (نظیر جوراب توری و غیره) مجاز نیست.