دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری روز گذشته در حاشیه نشست شورای معاونین فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌های منطقه ۳ کشور با فعالان دانشجویی و فرهنگی دانشگاه‌های ارومیه دیدار و گفتگو نمود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در این دیدار 3 ساعته که به میزبانی دانشگاه ارومیه و با حضور دکتر شیرزاد مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی و دکتر خیرفام مدیر امور دانشجویی دانشگاه ارومیه برگزار شد، دانشجویان دغدغه ها و مطالبات خود را در حوزه فرهنگی دانشگاه‌ها بیان نمودند.
مسائل فرهنگی دانشگاه‌های استان، کمبود اعتبار برنامه‌های فرهنگی، جنگ رسانه‌ای، برنامه جامع فرهنگی، نظام رتبه بندی حوزه فرهنگی دانشگاه‌ها، اعتبار گواهی‌های انجمن‌های علمی، مشکلات دانشجویان فعال فرهنگی، مسائل انجمن‌های علمی، سرمایه‌های اجتماعی از جمله مواردی بود که دانشجویان در این دیدار مطرح نمودند.
دکتر کلانتری معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم نیز ضمن پاسخ گویی به سوالات دانشجویان، گفت: آنچنان که باید در حوزه فرهنگی دانشگاه ها سرمایه گذاری نکرده ایم.
دکتر کلانتری افزود: آموزش عالی و دانشگاه‌ها در یک چشم انداز بلند مدت باید به سمت خودکفایی حرکت کنند تا در هزینه کرد داخل دانشگاه ها با مشکل مواجه نشوند.
معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم ضمن تاکید بر این نکته که هیچ توجیهی برای تعطیلی فعالیت های گفتگو محور در دانشگاه‌ها وجود ندارد، اظهار نمود: فقط در همین مهر و آبان ماه حدود 200 کرسی آزاد اندیشی، گفتگو و مناظرات در دانشگاه‌ها برگزار شده است.
دکتر کلانتری بیان نمود: در زمینه حکمرانی فرهنگی باید طرحی نو اندازیم و نگاه جدید به مسائل فرهنگی داشته باشیم. امروزه یکی از پیشرانان تحول عمیق در جامعه، فضای مجازی است و باید برای این فضا برنامه داشته باشیم.
معاون وزیر علوم با تاکید بر این نکته که باید یک تمایز جدی مابین دانشجویان فرهنگی با سایر دانشجویان باشد، بیان نمود: تشکل ها، انجمن ها، نشریات، کانون و فعالیت‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها تجلی مدنیت در دانشگاه‌ها هستند. باید این فعالیت‌ها را که با سلایق و تفاوت ها در حال فعالیت هستند تقویت کنیم تا باعث ایجاد نشاط و امید در دانشگاه ها شوند.
وی در پایان با اشاره به سامانه‌های مختلف معاونت فرهنگی وزارت گفت: یکی از برنامه‌‎هایی که داریم تجمیع سامانه‌های مختلف با هم هست تا از طریق آن بتوانیم یک نظام رتبه‌بندی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها را ایجاد کنیم.