سی ام اردیبهشت روز ملی جمعیت نامیده شده و بحث اجرای قانون حمایت ازخانواده و جوانی جمعیت مورد توجه قرار گرفته است. با شروع بکار دولت سیزدهم ارائه تسهیلات و مشوق‌های مختلف بر اساس قانون مصوب مجلس در ماه‌های اخیر آغاز شده است. اختصاص زمین به خانواده‌ها باتولد فرزند سوم‎؛ اختصاص و فروش خودرو به قیمت کارخانه به مادران فرزند سوم ازجمله این مشوق هاست.
البته تسهیلات دیگری در این قانون پیش بینی شده که هنوز به اجرا در نیامده است. حمایت از تشکیل خانواده و افزایش جمعیت در وضعیت کنونی را می‌توان اقدامی راهبردی و دربرگیرنده مصالح دراز مدت کشور تلقی کرد. امری که البته در دهه‌های گذشته با رویکرد‌های متفاوتی دنبال شده است.

به نظر می‌رسد تشکیل ستاد ملی جمعیت که تکلیف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است پس از مدت‌ها نهاد متولی مدیریت جمعیت را مشخص کرده است. علاوه براین، قانون مصوب مجلس که بروز شده و بسیاری از مصوبات و سیاست‌های ابلاغی قبلی را در خود گرد آورده، جهشی قابل توجه در سیاست گذاری و اجرای برنامه‌های جوانی جمعیت به حساب می‌آید؛ اما با این همه تبدیل شدن این اراده حاکمیت به فرهنگ و اراده همگانی نیازمند تلاشی فراگیرتر و زمینه سازی بسیار بیشتر است.
مطمئنا کاهش بی ثباتی اقتصادی؛ ‎ افزایش قدرت خرید مردم‎، تسهیل ازدواج و البته اصلاح نگرش‌ها وذهنیت‌های جوانان و میانسالان درباره فرزندآوری در عین ایجاد جاذبه‌های بیشتر برای فرزند آوری و تسهیل اشتغال جوانان از جمله بایسته‌های سیاستگذاری مناسب در رسیدن به الگویی جامع از کمیت و کیفیت جمعیت درکشوراست.

جهت دانلود قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده لطفا کلیک نمائید.