در این مراسم دکتر محمدحسن جوادی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ارومیه گفت: بنیانگذار جمهوری اسلامی معتقد بودند صلاح و فساد و مقدرات و سرنوشت کشور به دست دانشگاهیان است و دانشگاه با نوع عملکرد خود می‌تواند مخرب یا سازنده باشد .

جوادی با تاکید بر اصرار حضرت امام (ره) به ایجاد دانشگاه اسلامی افزود: امام (ره) می فرمودند که دانشگاه اسلامی دانشگاهی است که وابسته به شرق و غرب نباشد و بارها بیان می داشتند که دانشگاه‌ها و مملکت نباید به دست اجانب و منفعت طلبان بیفتد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه با اشاره به نقش دانشگاه ها در تربیت نیروی انسانی متخصص اظهار داشت: از منظر حضرت امام تربیت و اصلاح انسان ها و تربیت دانشمند و متخصص با توسعه مراکز علمی و تحقیقاتی و تهیه امکانات و تشویق مخترعان ماموریت و کار عمده دانشگاههاست .

وی اضافه کرد: با مطالعه برنامه راهبردی دانشگاه های بزرگ و موفق دنیا مشاهده می شود که آنها در کنار آموزش و پژوهش و فناوری ، توجه جدی به اعتلای جامعه و بشریت با علم و دانش و تربیت رهبران جهانی دلخواه خود را داشتند و مسئولیت پذیری و ارزش هایی مانند آزادی تفکر و بیان ایده ها به دور از تعصب و برابری حقوق و عدالت اجتماعی و اخلاق و کمال انسانی و ارزش نهادن به میراث فرهنگی را در سرلوحه اهداف راهبردی خود قرار داده اند .

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ارومیه درخصوص این مهم در دانشگاه های ایران گفت: متاسفانه در برنامه های راهبردی دانشگاه های ایران از این کلید واژه ها که شباهت زیادی با رهنمودهای امامین انقلاب دارند یا دیده نمی شود یا بسیار کم رنگ است. در برنامه های راهبردی دانشگاه های ایران هم لازم است محورهای بیانیه گام دوم انقلاب ، سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها و جهاد تبیین وتحقق اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان و اشتغال زا مورد توجه جدی قرار گیرد.

جوادی اذعان داشت: در دورانی که کشور با جنگ ترکیبی سرمایه داری بی رحم روبروست دانشگاه های ایران هم باید اجتماعی و بومی و ملی شوند و با آرمان ایجاد تمدن نوین اسلامی در مسیر بین المللی شدن حرکت کنند .(همان کاری که دانشگاههای غرب ، تربیت رهبران جهانی می نامند)

وی درد مشترک دانشگاه ها و حوزه های علمیه در ایران را دانش آموختگان آنها و عدم وجود ارتباط وثیق و موثر با جامعه و مشکلات و نیازهای مردم برشمرد و ادامه داد: استادان گرانقدر دانشگاه‌ها نباید خود را محصور و محدود به تولید مقاله کنند و فضلای عزیز حوزه ها نباید خود را در دفاتر قم محبوس فرمایند.

دکتر جوادی در بخش پایانی سخنان خود گفت: جامعه و مردم به ویژه جوانان به حضور مسئولانه و دلسوزانه و رویکرد حل المسائلی این دو نهاد مقدس شدیداً محتاج هستند که فقط با تدبیر حکیمانه می توانند نقش و رسالت پیامبر گونه خود را در جامعه ایفا نمایند .

این نشست به همّت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ارومیه و بسیج اساتید در سالن اجتماعات پژوهشکده آرتمیای این دانشگاه روز پنجشنبه ۱۲ خرداد ماه با حضور اساتید دانشگاه برپا شد.